מתי בפעם האחרונה יצא לכם להתמודד עם כאבי שיניים חזקים ביותר? אנחנו רק יכולים לשער שחלק מכם עונים עכשיו את התשובה "ממש לאחרונה!", ואילו חלק מכם דווקא אומרים לעצמם "האמת שכבר ממזמן לא היו לי שום כאבים". כן, חברים וחברות, חלל הפה שלנו בנוי בצורה אחרת לחלוטין אצל כל אחד ואחת מאיתנו, ולכן כל מיני כאבים או טיפולים יאפיינו רק חלק מהאוכלוסיה, ולא את כולה. ניתוח שיני בינה הוא ניתוח נפוץ במיוחד, שחלק לא מבוטל מהאוכלוסיה נאלץ להתמודד איתו מדי שנה. רגע לפני שאתם מתיישבים על כיסא הטיפולים, היה לנו חשוב לרכז לכם כמה דברים שחשוב לדעת לפני שניגשים לניתוח שיני בינה.
ניתוח שיני בינה – מה הופך אותו לנפוץ כל כך?
אם נסתכל על כלל טיפולי השיניים שקיימים היום בשוק, נשים לב שחלק מהם נפוצים במיוחד, ואילו חלק מהם דווקא פחות נפוצים. מה שהופך את ניתוח שיני בינה לנפוץ כל כך הוא עצם העובדה שכולנו, בגילאי ה-20 המוקדמים, נתמודד עם צמיחת שיני בינה, ולצערנו לא תמיד הצמיחה הזו מסתיימת בצורה חלקה.
חלק מהאנשים סובלים מצמיחה עקמומית למדי של שיני בינה. העקמומיות המדוברת גורמת לשיני הבינה להפריע לחלל הפה, שכן הן מתמקמות בצורה לא ישרה ולא תקינה בין השיניים הקיימות. חלק משיני הבינה בוקעות בין שיניים קיימות, ואילו חלק מהן מחזיקות בשורשים עקומים. ניתוח שיני בינה יהפוך להכרחי במצבים כאלו, על מנת שחלל הפה יוכל לחזור לקדמותו.
ניתוח שיני בינה – לפעמים עקירה רגילה פשוט לא מספיקה
ניתוח שיני בינה הוא אופציה שעולה על השולחן ברגע ששן הבינה אינה יכולה לעבור עקירה רגילה. עקירה רגילה מתאפשרת כאשר שן הבינה מאפשרת אליה גישה נוחה, ושהיא איננה מביאה איתה מורכבות בזמן השליפה שלה מחלל הפה. לעומת זאת, ניתוח שיני בינה יוכל לשלוף את שן הבינה גם כאשר היא נמצאת במנח לא מאוד אידיאלי, והתוצאות שלו יהיו תוצאות שיוכלו לאפשר למטופל לחזור ולהשתמש בחלל הפה שלו בצורה תקינה.
היערכות לקראת ניתוח שיני בינה
ניתוח שיני בינה, כמו כל ניתוח אחר בעולם הרפואה בכלל ובעולם רפואת השיניים בפרט, יכול להוביל להיערכות שתאפשר לניתוח להתבצע על הצד הטוב ביותר. להבדיל מעקירה שאינה מצריכה היערכות מכל סוג כזה או אחר, ניתוח שיני בינה מביא איתו היערכות שתכין את הקרקע לניתוח.
כחלק מההיערכות, ייתכן והמטופל יתבקש לבצע פעולות שיסייעו להתמודדות עם דלקות שנמצאות באיזור של שן הבינה, כמו גם לגשת לצילומים שיאפשרו לרופא המנתח להיערך לניתוח בצורה לא פחות ממושלמת. בנוסף, לקראת ביצוע ניתוח שיני בינה ייתכן ותתבקשו להימנע משתייה או מאכילה.
ניתוח שיני בינה מביאים איתם כאבים, וחשוב לדעת על כך לפני
לא פעם הסובבים שלכם ינסו להפחית את הפחד שלכם ולהפיג את החששות הכבדים על ידי כל מיני אסטרטגיות, שלא בהכרח נכון להשתמש בהן. בין היתר, לא מעט אנשים מפזרים סיסמאות כמו "זה בכלל לא כואב!" אל האוויר, וכך ברגע האמת המטופל מופתע לגלות שהוא דווקא נמצא בעיצומם של כאבים עזים במיוחד.
חשוב להבין שניתוח שיני בינה, כמו כל הליך כירורגי אחר, מלווה בכאבים. אמנם ניתוח שיני בינה מתבצע תוך הרדמה מקומית, ובמקרים חריגים גם תוך הרדמה מלאה, אבל אחרי הניתוח בהחלט ייתכנו כאבים שונים בחלל הפה, שיבואו לידי ביטוי הן בביצוע פעולות כמו אכילה או דיבור, והן בזמן מנוחה כאחד.
ההתמודדות עם הכאבים של ניתוח שיני בינה – התמודדות אפשרית בהחלט
הכאבים הם אמנם חלק מרתיע במיוחד, אבל בהחלט יש דרך להתמודד איתם. ראשית כל, על מנת לנסות ולהפחית מראש את כמות הכאבים, כדאי לבחור ברופא שיניים מומחה ומקצועי, שיוכל לספק לכם ניתוח שיני בינה כמה שיותר מקצועי, מדויק ומוקפד. ככל שרופא השיניים יהיה בעל יותר ניסיון ומיומנות, ככה הוא יכול לבצע את הניתוח באלגנטיות, ולהוביל אתכם לכדי תוצאות שישאו בכמה שפחות כאבים.
שנית, תוכלו להיעזר במשככי כאבים שונים שיוכלו להוריד את רמות הכאב שמהן אתם עלולים לסבול, ובחלוף כמה ימים התחושה בחלל הפה שלכם תחזור להיות כפי שהיא היתה לפני הניתוח.
ניתוח שיני בינה יביא איתו השלכות נוספות מלבד הכאבים
אחרי ביצוע של ניתוח שיני בינה, רופא השיניים שלכם עשוי לבקש מכם להימנע מאכילת מאכלים מסויימים, משתיית משקאות מסוימים, ואף להנחות אתכם בצורה מדויקת לגבי כל מה שקשור בהיגיינה של חלל הפה שלכם. פעולות של צחצוח השיניים, כמו גם השימוש בחומרים משלימים לשמירה על היגיינת חלל הפה, יקבלו הוראות מדויקות מרופא השיניים שלכם, ככה שלא יווצר שום נזק באיזור המטופל בפרט ובחלל הפה בכלל.
לד"ר איתן וינשטיין מרפאה בתל אביב המעניקה שירותי רפואת שיניים לילדים ומבוגרים כאחד. ד"ר איתן וינשטיין מספק ניתוח שיני בינה מקצועי ומוקפד, במטרה להוביל אתכם אל עבר התוצאות הטובות ביותר, ובשאיפה למינימום כאבים. עם גישה נהדרת, שירות מעולה ומקצועיות ברמות הגבוהות ביותר. בהצלחה!