עקירת שיניים נעשית במרפאה של ד"ר איתן וינשטיין רק כאשר אין מנוס ולא ניתן להציל בשום דרך את השן הפגועה. העקירה מתבצעת בשיטות מתקדמות המאפשרות מינימום כאב למטופל.
מתי יש לבצע עקירת שיניים?
שן שאינה ניתנת לשחזור כגון: שן שבורה או סדוקה, שן עם עששת שלא ניתן לטפל בה, במקרים שלא ניתן לבצע טיפול שורש, ובמקרים של שן עם דלקת כרונית שלא ניתן לטפל בה.
שן לקויה, כגון: שיני בינה, במקרים שאין די מקום לשן לבקוע בצורה תקינה, או שהיא גורמת לדלקות רבות באזור שבו היא גדלה.
עקירה למטרת הכנת השן לטיפול אורתודנטי – במקרים של תחילת טיפול בצפיפות השיניים או טיפול ליישור שיניים, ישנם מקרים שבהם עוקרים את השן הרביעית (בדרך כלל) על מנת שיתפנה מקום ליישור השיניים בצורה מיטבית.
הנחיות לאחר עקירת שיניים
לאחר עקירת שיניים, הרופא המטפל יסביר לכם כיצד לנהוג על מנת למנוע סיבוכים וכאבים מיותרים, כמובן שישנם כללים מסוימים על פי סוג השן שנעקרה. בכל מקרה, יש להקפיד על ההוראות הבאות:
ראשית, חשוב לזכור כי תיתכן נפיחות והגבלה בפתיחת הפה לאחר העקירה. לרוב, הכאב נמשך כ – 24 שעות עד – 36 שעות. במידה והרופא המליץ לקחת אנטיביוטיקה, יש ליטול את הכדורים עד תומם. ניתן להיעזר בתרופות משככות כאבים כמו – אקמול, אדוויל, אופטלגין ועוד.
במהלך 24 השעות שלאחר העקירה – יש להימנע מעישון, אין לשטוף את הפה אלא להניח גזה על מקום העקירה ולהדק שיניים, ניתן לשים קוביית קרח במקום העקירה, אין לאכול או לשתות במשך שעתיים ממועד העקירה, לאחר מכן מומלץ לאכול מאכלים קרים ולא חמים. כמו כן, חשוב שלא לבצע פעילות גופנית, מכיוון שהיא יכולה לגרום לזרימת דם מוגברת ולפתיחת הפצע, לדימום מחודש ולכאבים.